Tu ai incercat tot in materie de sport ,nutritie si zen? Idei ce ne pot ajuta pentru o viata echilibrata!

Pe 6 Iulie , revista Unica a  organizat un nou Atelier de Idei unde, s-a vorbit despre sport, stil de viata sanatos, nutritie , detox, cum sa iti indeplinesti visele cu: Nadine Voindrouh ( coach motivational),  Cori Gramescu ( coach de lifestyle si nutritie) , Ileana Badiu ( owner super40.ro) si Giulia Anghelescu( artist si vlogger).


Fiecare invitata ne-a vorbit din propria experienta de viata.


Prima  a fost Cori Gramescu www.ladyfit.ro care ne-a spus ca trebuie sa facem sport avand o motivatie . De altfel  ca e bine sa apelam la un nutritionit pentru a afla exact ce dieta anume ni se potriveste si ce exercitii trebuie sa facem pentru a ne recastiga incredrea in noi. De  altfel cele mai utile exercitii fizice pentru un posterior bombat ca al ” braziliencelor” am aflat ca sunt fandarile si genoflexiunile pe care le putem face si acasa.

Personalizarea unei diete inseamna, in primul rand , sa luam in calcul stilul de viata al persoanei despre care discutam , programul de lucru , preferintele alimentare , timpul disponibil pentru a gati , pentru a manca , pentru a face sport. Apoi trebuie sa luam un calcul un alt lucru foarte important : analizele de sange, profilul medical al persoanei respective .Mai mult decat atat , este nevoie sa tinem cont si de numarul de cure de slabire pe care doamna sau domnul in cauza le-au tinut, urmate de ingrasare. sunt toate aceste elemente care conteaza atunci cand facem o dieta. Nu e atat de simplu.


   Ileana Badiu www.super40.ro  are 43 de ani si arata super .

Ea a recunsocut ca a incercat absolut toate dietele de-a lungul timpului , insa dupa fiecare s-a inbolnavit , a ajuns la spital sau chiar a luat in greutate in loc sa scada.

Practica sport , insa ceea ce cu adevarat o ajuta este detoxul de doua ori pe an in Turcia. Acolo reuseste sa se deconecteze de cotidian , agitatie si griji.

Este o femeie puternica si pozitiva ,care isi asuma inclusiv momentele de cadere . S-a inconjurat de oameni , carora daca are nevoie le cere ajutorul .Ii considera o adevarata familie, nu anagajati.

La varsta mea am invatat ca fiecare corp sau fiecare lucru din viata este adaptat fiecaruia . Dupa 40 de ani, am constatat ca nu mai alerg dupa perfectiune. De niciun fel. Ce am castigat eu cu aceasta varsta , unicul avantaj este ca poti vorbi din propria experienta , pentru ca ti s-au intamplat lucruri. Am invatat sa imbratisez esecul .Am invatat sa -mi dau seama ca esecul face parte din viata, iar noi suntem suma esecurilor noastre din viata . Inclusiv lupta cu kilogramele  sau cu perefctiunea intruchipata . Cand mi-am dat seama ca nu mai am o lupta cu mine insami apropo de kilogramele pe care le am , culmea este ca nici nu ma mai ingras.


Giulia Anghelescu  www.facebook.com/MyGiulia are 32 de ani si este mama a doi copii: o fetita de 5 ani si un baietel de 2.

Ea a vorbit despre faptul ca nu este bine sa ne infometam , desi slabim foarte repede, ne putem alege cu o piele nu tocmai sanatoasa si , chiar cu vergeturi ca in cazul ei.

Dupa ce s-a terminat turneul , ma rostogoleam. Am facut cel mai prost lucru pe care il puteam face. M-am infometat . Atat am stiut. Am slabit cele 10 kilograme in trei sapatamani jumatate , dar m-am ales cu gastrita si vergeturi. De atunci nu am mai tinut dieta.

Desi a nascut de doua ori , isi gaseste timp pentru ea ca sa fie un model demn de urmat pentru copii ei.

Are un proiect BadassMams in care arata femeilor ca si dupa nastere trebuie sa ramana femeile la care au visat dintotdeauna . Pentru o mamica cool e important echilibru intre cariera si viata de familie , e important sa fie o mamica fericita .


     Nadine Voindrouh – 40 de ani www.facebook.com/nadinevoindrouh

A vorbit despre faptul ca in noi trebuie sa gasim puterea pentru a trece peste orice, de a avea tot ceea ce ne dorim , de a visa si de a nu ne limita la judecatile si perceptiile societatii,

Ne-a prezentat  ce inseamna un Dreambord. Este un plan de viata in imagini , este un panou cu cu ceea ce ne dorim sa avem sau sa facem in viata . Americanii il numesc si Visionboard.

Indiferent cat de aberante sunt planurile noastre cu noi insine , cat de ridicole pot parea altora , daca noi nu avem incredre in ele , in niciun caz nu vom gasi incredre si ajutor in afara noastra

La plecare am reusit sa vorbesc cu invitatele evenimentului, sa schimb pareri cu Cori Gramescu vizavi de antrenamentele la sala si cu Nadine ( care este absolut incantatoare si deborteaza de energie pozitiva).

Am primit si cate un cadou oferit de Cosmetic Plant si am savurat cate o cafeluta Nescafe Dolce Gusto.


 
La voi ce functioneaza pentru a va mentine greutatea, echilibrul , zen-ul?

Vreau sa aflu noi tehnici pe care voi le utilizati!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s